Cu siguranţă, în bucătăria ta se găsesc căni şi farfurii vechi care au suferit mici accidente de-a lungul timpului. Parcă nu ai vrea să le arunci, dar nici nu le mai poţi folosi. Însă, ceea ce nu ştii este că această veselă ciobită te poate îmbolnăvi sau răni. Iată cum!
Zgârieturile şi crăpăturile veselei acumulează murdărie şi microbi care îţi pot afecta sănătatea. În plus, la vopsirea veselei se folosesc sărurile unor elemente dăunătoare (cobalt, bor, cadmiu). Cât vopseaua este întreagă, totul este în regulă. Însă, în momentul în care apare o fisură, aceste substanţe toxice ajung în mâncare.
Cănile, paharele, castroanele sau farfuriile ciobite te pot răni şi chiar se pot sparge atunci când torni în ele ceva fierbinte.
Cum ar fi ca o cană plină cu ceai fierbinte s-ar sparge în mâna ta? Nu prea plăcut.
Prin urmare, locul lor nu este în bucătăria ta, ci la coşul de gunoi.
Sursa: realitatea.net