miercuri, 21 mai 2025
Contactați-ne
Case-Vis.ro
  • PROIECTE DE CASE
  • CASĂ ȘI GRĂDINĂ
  • DESIGN INTERIOR
  • CASE DE VIS
  • IDEI PRACTICE
  • SOCIAL
  • DIVERSE
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • PROIECTE DE CASE
  • CASĂ ȘI GRĂDINĂ
  • DESIGN INTERIOR
  • CASE DE VIS
  • IDEI PRACTICE
  • SOCIAL
  • DIVERSE
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Cozonac pufos fără frământare – De Salvat – Cea mai bună rețetă pentru gospodinele noastre

Cozonac pufos fără frământare – De Salvat – Cea mai bună rețetă pentru gospodinele noastre

Cozonac pufos fără frământare – De Salvat – Cea mai bună rețetă pentru gospodinele noastre

Acest cozonac tradițional este perfect pentru sărbători sau orice ocazie specială. Cu o umplutură bogată de nucă și cacao și un aluat pufos aromatizat cu vanilie și coajă de lămâie sau portocală, acest desert va cuceri întreaga familie!

Ingrediente pentru 1 cozonac:
550 g făină
320 ml lapte călduț
150 g zahăr
150 g unt topit
7 g drojdie uscată
3 gălbenușuri
Coaja rasă de la o lămâie sau portocală
1 fiolă esență de vanilie
Un praf de sare

Vezi și...

A început Postul Crăciunului 2024! Ce trebuie să facă toți credincioșii astăzi

A început Postul Crăciunului 2024! Ce trebuie să facă toți credincioșii astăzi

Ce crede Oana Roman despre calvarul prin care trece Adriana Bahmuțeanu, după moartea lui Silviu Prigoană: „Mai puțin zgomot ar fi bine”

Ce crede Oana Roman despre calvarul prin care trece Adriana Bahmuțeanu, după moartea lui Silviu Prigoană: „Mai puțin zgomot ar fi bine”

Ingrediente pentru umplutură:
250 g nucă măcinată
80 g zahăr pudră
20 g cacao
3 linguri lapte călduț
1 fiolă esență de rom

Alte ingrediente:
10 ml ulei (pentru uns)
1 gălbenuș (pentru uns)

Mod de preparare:

  1. Prepararea maialei:
    Amestecă drojdia uscată cu 320 ml lapte călduț și 2 lingurițe de zahăr.
    Lasă amestecul să stea timp de 10 minute până când drojdia se activează și devine spumoasă.
  2. Pregătirea aluatului:
    Într-un bol adânc, toarnă maiaua, apoi adaugă 3 gălbenușuri, 150 g unt topit și răcit, coaja rasă de lămâie sau portocală și esenta de vanilie. Amestecă bine cu un tel.
    Adaugă treptat 550 g făină, 150 g zahăr și un praf de sare, amestecând până obții un aluat omogen.
    Unge un bol curat cu puțin ulei, transferă aluatul în el și acoperă-l cu folie alimentară.
    Lasă aluatul la dospit într-un loc călduț timp de 2 ore, până își dublează volumul.
  3. Prepararea umpluturii:
    Într-un bol separat, amestecă 250 g nucă măcinată, 80 g zahăr pudră, 20 g cacao, 3 linguri de lapte călduț și esența de rom până obții o compoziție omogenă.
  4. Asamblarea cozonacului:
    Înfăinează blatul de lucru și împarte aluatul în 2 jumătăți egale.
    Întinde fiecare bucată de aluat sub formă de dreptunghi.
    Întinde umplutura uniform pe fiecare dreptunghi și rulează aluatul.
    Împletește cele două rulouri și prinde-le la capete, apoi pune cozonacul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
  5. Dospirea și coacerea:
    Lasă cozonacul în tavă pentru încă 30 de minute să mai crească.
    Între timp, preîncălzește cuptorul la 180°C.
    Unge cozonacul cu gălbenușul de ou și coace-l timp de 40-45 de minute, în funcție de cuptorul tău.

Poftă bună și spor la gătit!

Sfaturi utile:
Căldura optimă: Dospirea aluatului merge cel mai bine într-un loc cald și ferit de curenți de aer.
Pentru un plus de aromă, poți adăuga în umplutură și stafide hidratate în rom.

ShareTweetPin
Articolul precedent

Adriana Bahmuțeanu acuză că nu e lăsată să-și consoleze copiii după pierderea tatălui lor, Silviu Prigoană: „Fac un apel public către frații mai mari să înțeleagă importanța momentului și să îmi permită accesul la proprii copii”

Urmatorul Articol

Rugăciunea către Sfântul Antonie: Protecție împotriva farmecelor și blestemelor

Articole Similare

Nu au luat 30.000€! Ce bonus au primit Nicolai Tand și Sorin Brotnei, de fapt, pentru că au câștigat Asia Express 2024
Timp Liber

Nu au luat 30.000€! Ce bonus au primit Nicolai Tand și Sorin Brotnei, de fapt, pentru că au câștigat Asia Express 2024

Câți bani primesc, de fapt, Sorin Brotnei și Nicolai Tand, câștigătorii Asia Express, din marele premiu! Cât reține statul
Timp Liber

Câți bani primesc, de fapt, Sorin Brotnei și Nicolai Tand, câștigătorii Asia Express, din marele premiu! Cât reține statul

Tobă de casă din ciolan și urechi de porc
Timp Liber

Tobă de casă din ciolan și urechi de porc

Rugăciunea către Sfântul Antonie: Protecție împotriva farmecelor și blestemelor
Timp Liber

Rugăciunea către Sfântul Antonie: Protecție împotriva farmecelor și blestemelor

Urmatorul Articol
Rugăciunea către Sfântul Antonie: Protecție împotriva farmecelor și blestemelor

Rugăciunea către Sfântul Antonie: Protecție împotriva farmecelor și blestemelor

Articole Populare

Sorin Bontea a rupt gura târgului cu această rețetă! Dă clasă oricărei gospodine!
Timp Liber

Sorin Bontea a rupt gura târgului cu această rețetă! Dă clasă oricărei gospodine!

N-ai mai mâncat gogoși pufoase și gustoase de când erai la mama acasă? Acum le poți face tu, după o...

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 case-vis.ro | Contact

  • Ortodoxia
  • fasterup.com
  • femina.ro
  • travel.ro

  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate
  • ANPC

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Acasa
  • Contact
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate
  • TERMENI SI CONDITII DE UTILIZARE
Contactați-ne

© 2025 case-vis.ro | Contact

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii aici