Se dau bani de la stat: cate 1.900 lei in fiecare luna

Guvernul pregateste acordarea unui nou ajutor de la stat pentru romani.

Potrivit proiectului depus la Senat, familiile monoparentale care au in grija unul sau mai multi minori vor putea primi lunar suma de 1.900 de lei.

Singura conditie care trebuie indeplinita este ca venitul mediu net lunar al familiei respective sa fie mai mic decat 1.5 salarii minime brute pe tara.

”Familiile monoparentale aflate in situatie de dificultate al caror venit mediu lunar este mai mic decat 1,5 salarii minime brute pe tara au dreptul la un sprijin financiar ca forma de asistenta sociala. Sprijinul financiar se asigura prin acordarea unei indemnizatii lunare cu intretinere, in conditiile prevazute de prezenta lege, in suma neta echivalenta cu nivelul salariului minim brut pe tara la data stabilirii dreptului”, se arata in proiectul de lege.

Conform proiectului, familia monoparentala este definita ca o familie formata dintr-o persoana singura (necasatorita, vaduva, divortata etc.) care locuieste impreuna cu unul sau mai multi copii, in varsta de pana la 18 ani (sau pana la 26 de ani pentru cei care urmeaza cursuri de invatamant la zi) si pe care ii ingrijeste.