Obișnuiești să ții magneți pe frigider? Specialiștii trag un semnal de alarmă pentru toți românii! Aruncă-i imediat! Este mai rău decât crezi! Iată de ce:

Fie că i-am achiziţionat din excursii, ca suvenir, fie că ne place pur şi simplu să ne înzorzonăm frigiderul cu accesorii haioase şi colorate, magneţii de frigider stau la loc de cinste în orice casă.

Însă ştiai că aceste mici bijuterii îţi pot pune sănătatea în pericol?

Potrivit oamenilor de ştiinţă elveţieni de la Universitatea din Zurich, magneţii de frigider sunt făcuţi din metale care pot creşte riscul de infarct, în special în cazul persoanelor cu afecţiuni cardiace preexistente, care au suferit un implant de pacemaker (stimulator cardiac), subliniază un articol publicat de BBC .

Magneţii foarte puternici, realizaţi din neodim fier bor, cunoscuţi şi ca magneţi de pământuri rare sau neo magneţi, sunt strălucitori şi au, de regulă, culoarea argintie, iar dacă persoana cu pacemaker se apropie mai mult de 3 centimetri de un astfel de dispozitiv riscă să dea peste cap mecanismul stimulatorului cardiac, survenind infarctul.

Însă nu doar magneţii de frigider sunt de luat în seamă, ci şi insignele magnetice ori telefonul mobil, la realizarea cărora se pare că se folosesc astfel de metale periculoase.

Medicii avertizează astfel pacienţii în privinţa acestui risc major şi trag un semnal de alamă către toţi producătorii de dispozitive magnetice să înştiinţeze cumpărătorul de efectele nocive pe care le pot avea acestea asupra stării de sănătate.

Cu toate acestea, June Davidson, reprezentant al Fundaţiei Inimii din Marea Britanie, ţine să calmeze spiritele şi asigură că „pacemakerele sunt realizate după cele mai înalte standarde şi sunt riguros testate, având în acelaşi timp un înveliş protector care împiedică fluctuaţiile magnetice, astfel încât problemele mai sus menţionate apar destul de rar, în special când persoana este expusă unui dispozitiv magnetic de dimensiuni mari”.

Cât priveşte riscul de cancer şi utilizarea magneţilor de frigider, nu există nici un studiu ştiinţific care să demonstreze că ar fi o legătură, după cum subliniază şi un raport publicat în National Cancer Institute.

CITESTE SI: Fă asta măcar o dată pe lună și vei economisi energia electrică și mai ales… vei prelungi durata de funcționare a frigiderului!

Ce credeti ca nu trebuie sa ne lipseasca din casa? Daca raspunsul este frigiderul, atunci aveti dreptate!

Frigiderele sunt pur si simplu indispensabile, in viata de zi cu zi. Ele ne pastreaza mancarea sanatoasa si ne sar in ajutor zilnic.

Folosindu-l atat de mult, acesta ajunge sa se murdareasca. De cele mai multe ori, mancarurile si bauturile se pot varsa pe rafturi sau pe usa, insa aceasta mizerie este simplu de curatat. Ce ne facem insa, atunci cand mizeria se depune in alte parti ale frigiderului, cum ar fi sub el?

Spuneti-mi va rog, cat de des faceti curatenie sub frigider?

Sunt sigur ca majoritatea face curatenie sub frigider in momentul in care se face curatenie generala. Stiu asta pentru ca si eu procedam la fel….

Prin acest articol vreau sa va dezvalui un mic truc, truc pe care l-am descoperit de la un frigotehnist iscusit care mi-a spus ca: ” Mentinerea curateniei sub frigider te va ajuta sa nu suprasoliciti motorul frigiderului , sa economisesti energie (implicit bani) si sa-i prelungesti durata de functionare” spunea el.

Asadar, curatarea lunara a suprafetei de sub frigider, acolo unde se strange praf si mizerie cat cuprinde, este esentiala….

De cand am inceput sa curat sub frigider in fiecare luna, pot sa va spun ca factura mea la energie a scazut iar frigiderul meu functioneaza si raceste impecabil.