O casă de vis cu mansardă ideală unei familii cu 3 membri

Arhitectura postmodernistă tinde să simplifice construcțiile în zilele noastre, apelând la coloane cilindrice, cornise convexe sau în pantă, finisaje colorate în loc de materiale tradiționale, totul pentru o locuință cât mai unică şi mai elegantă.

Gustul pentru construcțiile clasice s-au păstrat până în zilele noastre şi tot mai mulți iubitori ai acestui stil pot alege un proiect  combinat cu elemente moderniste.

Proiectul prezentat astăzi este o superbă locuință ideală pentrou o familie cu 3 membri. Casa are regim de înălțime parter cu mansardă şi o suprafață desfăşurată de 153 mp.

Înălțimea clădirii este de 8.1 m , unghiul  acoperișului este de  42 °, dimensiunile parcelei de teren pe care poate fi edificată locuința sunt 20.18 m x 23.53 m.

La parter locuința are proiectat  un garaj cu loc pentru 1 maşină,  în suprafață de  18,6 mp, cu 2 intrări, o intrare separată direct din aleea principală de acces  şi o intrare din vestibului locuinței.

Parterul este compartimentat in :

1.Vestibul 3.5 mp

2.Hol 12,5 mp

3.Camera de zi cu zona de luat masa de 30.1 mp

4.Bucătăria de 12 mp

5.Birou de 12.9 mp

6.Dressing de 3.2 mp

7.Baie de 4mp

8.Camera centralei de 6.4 mp

Mansarda este compartimentată în :
1. Hol de 10.9mp

2.Dormitor de 19.8 mp

3.Dormitor de 13.4 mp

4.Dormitor de 12.6 mp

5.Baie 11,3 mp

Pereții exteriori sunt din cărămidă, pe fundații din beton, acoperişul este învelit  cu țiglă ceramică.

Pentru un plus de eleganță pereții exteriori sunt placați cu plăci de cărămidă  decorativă în aceaşi nuanță precum țiglele de pe acoperiş.

La exterior terasele largi de la intrare şi din spatele casei, permit amenajarea unor spații recreative.

Varianta “la cheie cu toate finisajele interioare incluse” pentru o astfel de  construcție (nu include costul terenului) a fost estimată la prețul de 88.000 euro, aproximativ 575 euro/mp .

Fotografiile din interiorul casei au rolul de a vă inspira în decorarea casei.

Dacă v-a plăcut proiectul acestei case de vis,  şi considerați că poate fi o sursă de inspirație pentru dumneavoastră vă invităm să-l distribuiți pe facebook.