Ninsori, viscol şi polei în toată ţara

Informarea de vreme rea emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie a intrat în vigoare la ora 6.00, în această dimineaţă, şi este valabilă până mâine, 21 noiembrie, ora 10.00.

În intervalul menționat se vor semnala precipitații moderate cantitativ, mai ales sub formă de ploaie, mixte la munte și predominant ninsori în Moldova.

Pe arii restrânse se va semnala polei, la început în Oltenia, apoi și în celelalte regiuni.

Temporar vântul va avea unele intensificări în jumătatea de sud a țării și în zonele montante, cu viteze mai mari în sudul Banatului, unde la rafală se vor depăși 70…75 km/h, potrivit ANM.

Vremea pe 20 noiembrie este rece, iar precipitaţiile, atât sub formă de ninsoare, cât şi ninsoare, îşi vor extinde aria. Prognoza meteo estimează o temperatură maximă a zilei de 8 grade. În Bucureşti însă vor fi doar 2 grade Celsius.

Vremea 20 noiembrie în ţară
Marţi, vremea va fi închisă şi friguroasă în mare parte a ţării. Aria precipitaţiilor se va extinde treptat în toate regiunile, începând cu cele sud-vestice. Vor fi mai ales ploi, exceptând zona de munte unde precipitaţiile vor fi mixte, iar seara şi noaptea Moldova, unde vor predomina ninsorile. Cantităţile de apă vor fi în general moderate, iar în Oltenia şi Banat, izolat, se vor putea depăşi 20…25 l/mp. Pe arii restrânse se va forma polei şi gheţuş. Temporar vântul va avea unele intensificări în jumătatea de sud a ţării şi în zonele montane, cu viteze mai mari în sudul Banatului, unde rafalele vor depăşi 70…75 km/h.

Regimul termic, mai scăzut decât în mod obişnuit în regiunile extracarpatice şi apropiat de cel normal în rest, va fi caracterizat de temperaturi maxime cuprinse, în general, între 0 şi 8 grade. Minimele sunt între -5 şi 5 grade, uşor mai ridicate în Dealurile de Vest şi pe litoral, transmite prognoza meteo. Pe suprafeţe mici dimineaţa va fi ceaţă. Presiunea atmosferica va scădea uşor – mai notabil, însă, în sud-vest şi sudul ţării decât în alte regiuni.

Miercuri, vremea va fi în general închisă. Temporar se vor semnala precipitaţii pe arii extinse în jumătatea de sud a ţării, unde vor fi în general moderate cantitativ şi local în restul teritoriului. În nord-est vor predomina ninsorile, iar în celelalte regiuni vor fi mai ales ploi ziua, iar seara şi noaptea, treptat în sud şi în centru acestea se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare. În zona montană precipitaţiile vor fi mixte în prima parte a intervalului, apoi vor predomina ninsorile. Pe arii restrânse se va forma polei. Temperaturile maxime se vor încadra în general între -2 şi 8 grade, iar cele minime între -6 şi 4 grade, mai scăzute spre -8 grade în estul Transilvaniei şi în nordul Moldovei.

Prognoza meteo pentru Bucureşti în 20 noiembrie
Conform ANM, miercuri, vremea va fi închisă şi rece în Capitală. Temporar din a doua parte a zilei va ploua, posibil moderat cantitativ noaptea. Vor fi condiţii de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în a doua parte a intervalului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 2 grade, iar cea minimă va fi de -1…0 grade. Presiunea atmosferica va scădea uşor.

Cum va fi marţi la munte
Vremea va fi închisă şi rece. Aria precipitaţiilor se va extinde treptat dinspre masivele sud-vestice cuprinzând întreaga zonă montană. Precipitaţiile vor fi mixte, iar pe arii în general restrânse vor favoriza depuneri de polei. Cantităţile de apă vor fi în general moderate cantitativ în special în zona Munţilor Banatului, unde izolat, se vor putea depăşi 20l/mp. Temporar vântul va avea intensificări, cu viteze mai mari în Munţii Banatului, unde rafalele vor depăşi 70…75 km/h.