Iată cât costă o casă într-un container de marfă. Este cea mai ieftină și practică locuință

Casele realizate din containere maritime sunt perfecte pentru locuit, case de vacanta, de pescuit, cabane turistice in campinguri, case sociale, sedii de firma, sedii de scoli, gradinite etc. In Europa de Vest, datorita costurilor mici de productie si exploatare, casele din containere maritime au devenit una dintre cele mai apreciate variante de locuinta permanenta, temporara sau de vacanta. Iata cat costa o casa intr-un container de marfa.

Casele pot fi realizate din unul sau mai multe containere, in functie de suprafata pe care o doriti. Containerele maritime sunt de 2 dimensiuni, de 15 si 30 metri patrati. Ambele au aceeasi latime, 2,44 m. Variaza lungimea: pentru cel mic – 6 m, iar cel mare 12,2 m. Containere mari de 30 mp pot fi imbinate pe orizontala sau verticala, rezultand astfel o locuinta cu o suprafata utila de 60, 90, 300 mp sau chiar o casa cu etaj.

Firma RoFrance Construct furnizeaza casa construita din 1 container maritim mare (suprafata totala 30 mp utili) la pretul de 11.900 euro, TVA inclus, si casa construita din 2 containere maritime mari pentru 22.900 euro.

Casele includ toate finisajele necesare pentru a va putea muta imediat: izolatie interior, exterior, vata de sticla, rigips, tencuiala interior/exterior, var lavabil interior, culoare pereti exteriori, tencuiala decorativa exterior, termopane, usa metalica intrare, usi interioare, parchet, faianta, gresie, lambriuri, tapet, obiecte sanitare baie, etc.

Pretul caselor nu include: obtinerea autorizatiilor de constructie si amplasare, racordarile la utilitati, transportul casei la locatie.

Pentru o casa formata dintr-un singur container maritim, de 30 mp, termenul de executie cu toate finisajele este de 3 saptamani.

Pentru case formate din 2 – 6 containere maritime, termenul de executie este de maxim 3 luni.

Avantajele caselor din containere maritime

  •  Pret mic de achizitie
  • Costuri foarte mici de exploatare
  • Timp de constructie foarte scurt
  • Rezistenta totala la cutremure datorita structurii de rezistenta a containerelor
  • Pot fi amplasate pe orice teren si oriunde
  • Pot fi mutate oricand
  • Pot fi reconfigurate/marite/micsorate oricand si dupa dorinta, cu un buget minim.
  •  Optional – pot fi independente energetic

Sursa: rofrance-construct.ro