Cupe din origami pentru decorarea mesei de Paște – Cum să le faceți?

Crearea decorațiunilor pentru sărbătorile pascale poate fi o activitate extrem de plăcută care să ofere satisfacție, dar și o bună ocazie de a petrece timp împreună cu cei mici.

Iată pașii pe care trebuie să îi urmați pentru a realiza suporturile pentru ouăle de Paște:

1. Luați o hârtiuță de origami pătrată cu latura de 15 cm și îndoiți-o în jumătate pentru a obține un dreptunghi. Îndoiți din nou hârtia pe jumătate pentru a obține un pătrat iar apoi deschideți-o înapoi la dreptunghiul de mai devreme.
2. Luați colțul stâng și duceți-l până la pliul din mijloc. Repetați pe cealaltă parte înainte de a redeschide ambele părți.
3. Deschideți partea și duceți-o jos pentru a face un triunghi. Repetați pe cealaltă parte.
4. Îndoiți ambele margini și întâlniți-le în mijloc, apoi îndoiți colțul din dreapta jos până în centru. Repetați și îndoiți colțul din dreapta jos până în pliul din mijloc pentru a face un triunghi răsturnat.
5. Întoarceți hârtia pe cealaltă parte și repetați pasul 4.
6. Îndoiți triunghiul superior în sus pentru a îl întâlni cu partea de sus a hârtiei. Întoarceți hârtia de origami pe cealaltă parte și repetați.
7. Deschideți din partea de jos pentru a face baza și apăsați în mijloc pentru a forma cupa. Puneți oul în cupă și bucurați-vă de micul suport care va face masa de Paște să devină mai frumoasă.

Iată aici și un tutorial video pe care îl puteți urmări: