Ce se întâmplă dacă pui un pumn de sare în cuptor. Nu m-aș fi gândit la una ca asta!

In ziua de azi, mai ales ca timpul a devenit un lux, suntem mereu in cautarea unor trucuri care sa ne ajute sa ne mentinem casa cat mai curata. Iar de cele mai multe ori, o problema majora este sa facem si sa mentinem curatenia in bucatarie. Astazi, va aratam cum ne ajuta sarea sa curatam cuptorul, astfel incat sa arate ca nou. Citeste in continuare pentru a afla motivul pentru care trebuie sa pui un pumn de sare in cuptor si ce se intampla daca faci asta.

Cu totii ne chinuim, frecvent, atunci cand vine vorba de curatarea cuptorului de urme de arsuri sau de ulei care s-a lipit de peretii cuptorului. Asadar, in randurile de mai jos, iti propunem o metoda simpla si eficienta prin care poti sa scapi de aceste urme inestetice.

Tot ce trebuie sa faci este sa torni un pumn de sare in cuptor si sa il pornesti la foc mediu. Aceasta se va topi si va scoate grasimea, funinginea si arsurile intr-un timp foarte scurt. Odata ce cuptorul s-a racit, curata cuptorul cu ajutorul unei spatule.

Puteti face si dumneavoastra acest experiment si suntem siguri ca veti fi multumiti de rezultat. In acest fel se va curata cuptorul intr-un mod cat mai simplu.

Astfel, trebuie sa turnati un pumn de sare in cuptor si sa il porniti la temperatura medie pentru 10-15 minute. Sarea trebuie turnata pe locurile murdare ale cuptorului, imediat ce s-a format. Dupa trecerea timpului, se curata urmele de arsura cu ajutorul unei spatule.

In acest fel locul se curata si nu ramane nici lipicios.