Casă de vis mică, elegantă in suprafată de 74 mp

Locuința în care ne desfaşurăm viața de zi cu zi nu reprezintă doar ziduri și obiecte, ci o adevărată poartă spre poveștile trecutului,prezentului şi viitorului. Casa adună laolaltă familii, ne păstrează vii amintirile şi ne îndulceşte sărbătorile alături de cei dragi.

Astăzi va prezentăm ca sursă de ispirație proiectul unei clădiri rezidențiale de 74 mp, ideală pentru o singură familie, o unică poveste. Ansamblul architectural al casei  este elegant, simplu, foarte cald si intim.

Suprafața acestei case este relativ mică, dar poți avea aici tot confortul de care ai nevoie, camerele fiind proiectate si utilite astfel incat să ofere tot confortul necesar fiecărui membru al familiei. În partea din spate a casei a fost proiectată şi o mică terasă placată cu granit,unde serile de vară pot fi prelungite până în zori alături de prieteni. La interior  este folosit extrem de inteligent fiecare spațiu, din cele 3 camere , piesele de mobilier sunt multifunctionale, iar decorul general, este plăcut şi confortabil.

Locul special şi decorul de poveste ne aduc în plan la intrare un vestibul de 3.20mp,care se uneşte armonios  cu un hol de 6.86 mp, o cameră de zi tip open space de 21.15 mp cu loc amenajat pentru servit masa, o bucătărie de 8.65 mp care are intrare directă în camera de zi,dar poate fi închisă la cerere cu o uşă culisantă. Pentru depozitarea diferitelor obiecte din casă avem la dispoziție o cămară de 2.22mp.

Casa are pe latura estica 1 dormitor de 9.62 mp şi 1 dormitor de 14.25 mp, între ele fiind poziționată o  baie cu cadă de 4.68mp.Lângă vestibulul de la intrare şi bucatarie a fost gândită o cameră a centralei în suprafață de 3.44mp. Ca şi tehnologie constructivă arhitectul ne propune o înălțime a casei de 7,14 m, un unghi al acoperişului de 37 de grade, casa putând fi edificată pe o parcelă de teren în suprafață de 18.04mx 20,07m.

Încălzirea locuinței a fost gândită să fie realizată atât cu ajutorul unui mic şemineu încorport în peretele din living,cât şi cu ajutorul unei centrale termice ,corpurile de încălzit fiind convecto radiatoare metalice . Acoperişul casei este cu şarpantă din lemn acoperită cu tablă tip țiglă, coșul de fum este placat cu căramidă ceramică. Bolta de la intrare, şi felinarul vintage poziționat deasupra uşii de la intrare dau acel aspect vintage casei,de parcă te indeamnă să intri la o poveste.

Coloanele și grinzile de la intrare sunt din:beton armat, peste care au fost efectuate placaje cu piatră decorativă . Pentru pereții exteriori ai fațadei de la intrare în locuință a fost folosită o placă de piatră naturală decorativă Kavala de 5 cm X lungimi libere Tâmplăria ferestrelor este din lemn lăcuit şi  geam termopan, uşile din lemn de stejar au umplutură din geam şi grădele decorative au o care îi dau casei un aspect exterior aparte.

Varianta “la cheie” pentru aceasta casă a fost estimată la prețul de 42.000 euro, 567 euro/mp. Dacă v-a plăcut proiectul acestei case si considerati ca poate fi o sursă de inspiratie pentru proiectele dumneavoastră viitoare, vă invităm să-l distribuiti si prietenilor de pe facebook. Vă multumim  pentru că ne urmăriti.

Sursa: e-projekty.pl