Casa cu mansarda in suprafata de 138 mp

Este foarte important felul in care percepem imaginea casei de vis, si ce asteptari avem ca rezultat final al constructiei. Am ales o varianta avantajoasa ca functiuni si amplasament, cu arhitectura combinata intre calsic si modern.

Pentru a intelege cat de interesanta este constructia in sine , va atragem atentia asupra volumului care are o forma geometrica patrulatera, cu zone de plin-gol ce ajuta se rupa monotonia compacta si da un aspect dinamic casei de vis.

Planurile casei de vis sunt proiectate sa serveasca nevoilor principale ale unei familii de 3-4 membri si au toate dotarile necesare. Ca avantaje, proiectantii au creat un vestibul de intrare care este in stransa legatura cu garajul si cu holul principal.

Zona de zi are un aspect placut fiind generoasa ca spatiu, cu un loc de luat masa si acces catre blatul deschis al bucatariei. Livingul a fost conceput cu două ieșiri separate, pe terasa mare si un semineu clasic pe axa centrala a incaperii. Efectul impresionant al livingului este deschiderea inalta a ferestrelor ce ii subliniaza inaltimea si monumentalitatea.

In continuarea traseului avem o scara de circulatii verticale catre mansarda destinata zonei de noapte. Pe suprafata acesteia s-a proiectat un dormitor matrimonial spatios cu dressing propriu si doua dormitoare single, avand toate acces catre o baie multifunctionala comuna din hol.

PARTER 78mp
1. Vestibul 2.55m2
2. Centrala 3.05m2
3. Baie  3.00m2
4. Hol 8.75m2
5. Living-Dining  35.65m2
6. Bucătărie  7.20m2
7. Garaj  17.70m2

MANSARDA 60mp
1. Hol 5.95m2
2. Dormitor 11.00m2
3. Dormitor 13.55m2
4. Baie  6.00m2

5. Dormitor matrimonial- Dressing  23.25m2


Conceptul ales a facut ca interiorul sa fie decorat cu mobilier in stil clasic si finisaje simple luminoase alternate cu accente reci si calde ce dau contrast cat si o nota eleganta camerelor.

Din perspectivele si fatadele imobilului, se remarca modernismul si eleganta constructiei, mai ales prin volumul curat si simplu combinat cu finisajele exterioare de culoare neutra , cu accente din elemente de lemn.

Pentru a reprezenta relatia dintre zonele interior-exterior, a fost propusa ca latura vestica a casei sa fie vitrata si astfel sa ofere si un peisaj deosebit la orele amiezii cand soarele se afla pe latura respectiva.

Pe langa aspectele arhitecturale evaluate, casa de vis este poate fi adaptata cerintelor diferite, are toate facilitatile si se bazeaza pe longevitate.

sursa: dom.pl