Ai electrocasnice vechi? Statul a anunțat! Îți pot aduce sume mari de bani!

De la sfarsitul lunii octombrie, romanii vor putea cumpara electrocasnice mari cu ajutorul unor tichete oferite in schimbul electrocasnicelor vechi. Programul se numeste „rabla pentru electrocasnice” si este similar programului Rabla pentru automobile.

Bugetul alocat acestui program este de 20 milioane de lei pentru sfarsitul anului 2018 si va functiona ca si in cazul autovehiculelor: Dai la casat un produs electrocasnic vechi care consuma mult curent electric si primesti un bonus pentru cumpararea unuia din si eficient din punct de vedere energetic, potrivit libertatea.ro

„Am chemat alături de noi cei doi producători de electrocasnice din România și dealerii autorizați ai acestora și undeva la sfârșitul lunii octombrie și acest program o să poată să fie accesat de români”, a anunțat sâmbătă, la Băicoi, în județul Prahova, ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu.

Programul „Rabla” pentru electrocasnice are alocat un buget de 20 de milioane de lei pentru ultimul trimestru din acest an și va funcționa după modelul implementat în cazul autovehiculelor: cei care dau la casat un produs electrocasnic vechi, mare consumator de curtent electric, beneficiază de un bonus pentru cumpărarea unuia nou și eficient din punct de vedere energetic.

Deocamdată autoriățile nu au anunțat care este valoarea tichetelor care vor fi acordate, aceasta, dar și condițiile în care va fi bonusul în cadrul acestui program urmând a fi publicate săptămâna viitoare pe site-ul Ministerului Mediului.

„În momentul în care săptămâna viitoare vom ridica pe site ghidul pentru electrocasnice, românii or să poată să vadă exact ecobonursurile pe care le acordăm atât pentru frigidere, mașini de spălat, aere condiționate și care este prcedura prin ei pot să meargă la dealer și s-și cumpere, dând un produs vechi, unul nou”, a precizat ministrul Mediului.